Statens Kunstfond udpeger Pavillonen som Netværksspillested

Pressemeddelelse 9. november 2020

Statens Kunstfond udpeger Pavillonen som Netværksspillested.

Jublen er stor i Pavillonen da denne meddelelse tikker ind fra Statens Kunstfond.

Det er Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for musik, der hører under Kulturministeriet, som har udpeget Pavillonen til Netværksspillested for en 2 årig periode i årene 2021 og 2022. Det er en ny ordning der er lanceret i år, hvor Pavillonen nu kommer til at arrangere koncerter på hele Djursland.

”Det her er helt vildt positivt og vi er enormt stolte over denne anerkendelse. Det bliver et stort løft for Pavillonen og for hele vores region. Vi er superglade for den opbakning vi har fra både Norddjurs og Syddjurs kommuner og virkelig glade for den positive tilgang de mange samarbejdspartnere, vi allerede har aftaler med, har vist fra start og som vi glæder os til at folde projektet ud sammen med” udtaler Jesper Jul – direktør i Pavillonen.

Der har ligget et stort arbejde bag ansøgningen og i at finde gode samarbejdspartnere. Samtidig har både forvaltningen og kulturudvalget har været visionære i tilgangen til projektet og set musikkens værdi som drivkraft for området. Det hele er foregået i samarbejdets ånd og det er dét, der nu bærer frugt.

Konkret betyder det, at Pavillonen kan videreudvikle musikken og brede koncerterne ud i vores region med en flok af gode samarbejdspartnere.  Det giver samtidig mulighed og styrke til at planlægge over en 2 årig periode i udviklingens tegn.

Jan Petersen, borgmester i Norddjurs Kommune, udtaler:

Det er en fantastisk nyhed at modtage Statens Kunstfonds udnævnelse af Pavillonen som Netværks Spillested. Det er en styrkelse af den musiske platform, som Norddjurs står på og en anerkendelse af Pavillonens mangeårige arbejde med at udvikle musikken. Vi glæder os meget over de muligheder det giver for udvikling af koncerter på hele Djursland. I denne specielle tid er dette et fantastisk kulturelt lyspunkt for vores egn.

Lars Østergaard, Kulturudvalgsformand i Norddjurs kommune udtaler:

Kultur er enormt vigtigt og specielt i et område som vores. Med Statens Kunstfonds udnævnelse af Pavillonen som Netværksspillested er det en stor styrkelse af kulturen og musikken på vores egn og et stort cadeau til Pavillonen og hele det arbejde, der ligger bag. Det her kan vi både glæde os over og være stolte af. Stort tillykke til købstaden og stor tak til vores vedholdende direktør, Jesper Jul.

Det er hele Djursland, der får glæde af denne mulighed. Det samlede kulturelle billede på Djursland bliver nu opgraderet i sammenhæng mellem de 2 kommuner, hvor der nu er en styrket koncertprofil i Norddjurs og Syddjurs der allerede har en styrket teaterprofil hvor, begge kommer til at række over kommunegrænsen.

I en ellers mørk coronatid er dette fantastiske nyheder og vi glæder os rigtig meget til at folde hele projektet ud.

Kulturelle hilsner

Jesper Jul

Direktør