Udstillinger

Kunstudstillingerne kan ses i Pavillonens åbningstid, samt i forbindelse med andre arrangementer i huset. 


  

Marianne Thingholm

Fernisering lørdag d. 27. januar kl. 15.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 27. januar - 25. februar

 

undefined

 

I min praksis arbejder jeg i flere spor. Til udstillingen vil jeg hovedsagelig vise:

FLORAL DIPLOMACY

I blomstermalerierne, som man vel kan kalde semiabstrakte, er jeg undertiden inspireret af det barokke hollandske blomstermaleri. Den overvældende buket der breder sig ud på hele billedfladen. Fra mørket og frem i lyset. Jeg inspireres af kompositionen og maler frit derfra. I andre malerier har jeg uddraget blomstermotivet fra en større opstilling så at sige, nemlig “Statsbesøg”. Her præsenteres blomsterne i kæmpe opsatser, centralt placeret mellem statsledere eller blomsterne fungerer som en ramme omkring begivenheden. Jeg zoomer ind og forenkler- fortolker.

MAGTENS RUM

Når den politiske elite mødes til forhandling, underskrivning af aftaler mv. står verdenspressen klar til at knipse. For et øjeblik inviteres vi med ind i magtens maskinrum. Det er disse øjebliksbilleder jeg er optaget af. Som en lind strøm bliver der lagt nye billeder på nettet af disse møder, ligesom de historiske stadig findes. På en måde har de ikke forandret sig meget gennem tiderne, disse ultra-iscenesatte magtens rum. Jeg har arbejdet med at få hele sceneriet med. Fra statsledere til tapet til tjenere tilbagetrukket i billedet. I de nyeste malerier uddrager jeg detaljer og arbejder med et mere forenklet udtryk.

Se og læs mere på Marianne Thingholms hjemmeside

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening

 

Sidsel Bjerregaard og Rita Levorsen

Fernisering fredag d. 1. marts kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 1. marts - 26. marts

undefined

Badlantis - Elsker du din jordklode?

Sidsel Bjerregaard er uddannet arkitekt og til dels fotograf og har siden starten af hendes 20'ere ladet sig bevæge og berige igennem malerkunstens udtryk. Udstillingen omhandler dyrevelværd, Etik og om at begynde at få respekt for og give tilbage til den natur der har givet os så meget: "Vi er ved at efterlade en jordklode uden mange ressourcer til vore børnebørn blot fordi vores samfundsform i århundreder har drevet rovdrift på dyr og natur og har taget mere end vi egentlig havde brug for". 

Inspirationen kommer fra et intuitivt sted, og fra natur og dyr der 'taler' til Sidsel. Hun taler naturens, dyrenes og minoriteters sag. 

Det er vigtigt for mig at mine værker udtrykker dyrets/naturens/menneskets sjæl og på denne måde taler ind i iagttageren. 

"Gud er den instans, der giver valget alvor, men den enkelte må fra situation til situation selv stå inde for, at han eller hun vælger rigtigt". - Kierkegaard.

 

undefined

Rita Levorsen

Rita Levorsen er født i 1954 og har tegnet og malet hele hendes liv og har udstillet siden 1990. Rita arbejder i Acryl, Olie, akvarel, gouache, tusch, collage, skulptur, blandformer og keramik.
Motiverne afspejler sindets og livets mangfoldighed, udtrykt gennem blandt andet symboler og en surrealistisk billedverden. I det færdige billede, er der ofte ved nærmere eftersyn, indre motiver, som giver billedet en dybere mening.
Det tema jeg især arbejder med i øjeblikket, er vores ansvar for naturen, klimaet, dyrene, børnene og fremtiden. 

 

Ingegerd Lagerlöf Spanner

Fernisering fredag d. 3. maj kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 3. maj - 21. juni

undefined

Ingegerd Lagerlöf Spanner er opvokset i Lapland og Sverige, denne opvækst har inspireret og gør det stadig. Det ses i de stærke farver, efterårets intense kulører, vinterens kompakte mørke, poesi, drømme og surrealisme som former det billedsprog hun bruger. En svensk kunstkritiker har skrevet om Ingegerds værker: "Der er realitet og nærhed, med et let naivistisk træk i bunden, som svinger sig ud på fantasiens vinger, og skaber surrealistiske stemninger med forskellige kunstgreb, som gennemføres bl.a. ved hjælp af collageindslag. En billedverden af frihed og bevægelse - en idealisering af noget andet end hverdagen". 

Se og læs mere på Ingegerd Lagerlöf Spanners hjemmeside: www.gallerilagerlof.dk

 

David Ramirez Gomez

Fernisering fredag d. 9. august kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 9. august - 15. september

undefined

 

David Ramirez Gomez er opvokset i Colombia og har boet og arbejdet som kunstner Danmark siden 2008.

David Ramirez Gomez udtrykker sig således om sin kunst:

Jeg arbejder primært med migrationsrelaterede emner og med udgangspunkt i min egen situation som indvandrer. Jeg undersøger det forhold, man har til sit hjemland, sin kultur og sin familie i en globaliseret tid, hvor displacement, afsavn, tab og længsel er status quo. Jeg udvikler mine værker med udgangspunkt i mine egne erfaringer, oplevelser og følelser og dyrker samtidigt en forbundethed med vor samtids kollektive bevidsthed, da disse tematikker er universelle i deres undersøgelse af fremmedhed. Jeg tilgår disse emner med ømhed og bearbejder følelserne gennem en længevarende og undersøgende skabelsesproces og inviterer den besøgende ind i mit univers, i mine oplevelser og ”fremmed” i det danske samfund.

Mit foretrukne medie er maleri, men jeg udtrykker mig ofte igennem installation, skulptur, keramik og performance. Jeg er dybt fascineret af hverdags- og genbrugsmaterialer og bruger dem som en del af min proces og overvejelser over hverdagslivets kontinuitet i kontrast til materialernes, øjeblikkets og livets forfængelighed/midlertidighed.

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening

Jens Bredholt

Fernisering fredag d. 25. oktober kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 25. oktober - 15. december

undefined

 

Oceaniske dage

Mit afsæt er ved det frådende hav i Klitmøller – her bliver billederne til.

Dynamikken i mange af billederne er realiseret med en vinkelsliber – et skære-slibe-værktøj, som kom til mig for mange år siden, da jeg ville billedliggøre skelettet af et får. Den kraftfulde streg og værktøjets uforudsigelighed gjorde det muligt at genopfinde et motiv/motiver, som det før ikke var muligt at finde mig selv i.

Jeg grunder en birkefiner plade med ægtempera – ridser og sliber – maler igen osv. En lang proces af tildækning og afdækning.

”At holde havet tilbage med en kost” skrev digteren Morten Søndergaard engang – netop den indgang har jeg til havet, noget uafvendeligt som ikke kan holdes tilbage.

Et gennemgående træk i mine billeder er bevægelsen – i havet, i danse, i landskabet, i fårene, i et fossil i en cementsten. Stregen har fulgt mig livslangt fra jeg tegnede første gang i en tyrkisk landsby – og opdagede ”at hånden havde forstået, hvad øjet havde set”.

Mange års arbejde med tegning og oliepastel fulgte – Jeg er som kunstner autodidakt – men har fået mange råd af bl.a. Maleren Sven Havsteen Mikkelsen.

Mange års arbejde med undervisning i maleri på Vestjyllands Højskole og Højskolen Mors – underbygger til stadighed den levende tilgang til kunsten.

Se og læs mere på Jens Bredholts hjemmeside

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening