Udstillinger

Kunstudstillingerne kan ses i Pavillonens åbningstid, samt i forbindelse med andre arrangementer i huset. 


 

Ingegerd Lagerlöf Spanner

Fernisering fredag d. 3. maj kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 3. maj - 21. juni

undefined

Ingegerd Lagerlöf Spanner er opvokset i Lapland og Sverige, denne opvækst har inspireret og gør det stadig. Det ses i de stærke farver, efterårets intense kulører, vinterens kompakte mørke, poesi, drømme og surrealisme som former det billedsprog hun bruger. En svensk kunstkritiker har skrevet om Ingegerds værker: "Der er realitet og nærhed, med et let naivistisk træk i bunden, som svinger sig ud på fantasiens vinger, og skaber surrealistiske stemninger med forskellige kunstgreb, som gennemføres bl.a. ved hjælp af collageindslag. En billedverden af frihed og bevægelse - en idealisering af noget andet end hverdagen". 

Se og læs mere på Ingegerd Lagerlöf Spanners hjemmeside: www.gallerilagerlof.dk

 

David Ramirez Gomez

Fernisering fredag d. 9. august kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 9. august - 15. september

undefined

 

David Ramirez Gomez er opvokset i Colombia og har boet og arbejdet som kunstner Danmark siden 2008.

David Ramirez Gomez udtrykker sig således om sin kunst:

Jeg arbejder primært med migrationsrelaterede emner og med udgangspunkt i min egen situation som indvandrer. Jeg undersøger det forhold, man har til sit hjemland, sin kultur og sin familie i en globaliseret tid, hvor displacement, afsavn, tab og længsel er status quo. Jeg udvikler mine værker med udgangspunkt i mine egne erfaringer, oplevelser og følelser og dyrker samtidigt en forbundethed med vor samtids kollektive bevidsthed, da disse tematikker er universelle i deres undersøgelse af fremmedhed. Jeg tilgår disse emner med ømhed og bearbejder følelserne gennem en længevarende og undersøgende skabelsesproces og inviterer den besøgende ind i mit univers, i mine oplevelser og ”fremmed” i det danske samfund.

Mit foretrukne medie er maleri, men jeg udtrykker mig ofte igennem installation, skulptur, keramik og performance. Jeg er dybt fascineret af hverdags- og genbrugsmaterialer og bruger dem som en del af min proces og overvejelser over hverdagslivets kontinuitet i kontrast til materialernes, øjeblikkets og livets forfængelighed/midlertidighed.

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening

Kunstudstilling - Kunstspor

Fernisering fredag d. 20. september kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 22. september  - 6. oktober

undefined

KunstSpor 2024
kunstnere fra hele Djursland åbner deres værksteder lørdag den 5. og søndag den 6. oktober 2024.
Forud for weekenden kan man besøge fællesudstillingen i Pavillonen, hvor de deltagende kunstnere viser et værk hver. 
KunstSpor er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Djurslands kunstnere viser billedkunst, skulptur, kunsthåndværk, foto m.m.

Du kan finde mere information på www.KunstSpor.dk 

 Foyeren – Fri entré

KunstSpor bliver til i et samarbejde med og med støtte fra
Norddjurs kommune og Syddjurs kommune.

Jens Bredholt

Fernisering fredag d. 25. oktober kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 25. oktober - 15. december

undefined

 

Oceaniske dage

Mit afsæt er ved det frådende hav i Klitmøller – her bliver billederne til.

Dynamikken i mange af billederne er realiseret med en vinkelsliber – et skære-slibe-værktøj, som kom til mig for mange år siden, da jeg ville billedliggøre skelettet af et får. Den kraftfulde streg og værktøjets uforudsigelighed gjorde det muligt at genopfinde et motiv/motiver, som det før ikke var muligt at finde mig selv i.

Jeg grunder en birkefiner plade med ægtempera – ridser og sliber – maler igen osv. En lang proces af tildækning og afdækning.

”At holde havet tilbage med en kost” skrev digteren Morten Søndergaard engang – netop den indgang har jeg til havet, noget uafvendeligt som ikke kan holdes tilbage.

Et gennemgående træk i mine billeder er bevægelsen – i havet, i danse, i landskabet, i fårene, i et fossil i en cementsten. Stregen har fulgt mig livslangt fra jeg tegnede første gang i en tyrkisk landsby – og opdagede ”at hånden havde forstået, hvad øjet havde set”.

Mange års arbejde med tegning og oliepastel fulgte – Jeg er som kunstner autodidakt – men har fået mange råd af bl.a. Maleren Sven Havsteen Mikkelsen.

Mange års arbejde med undervisning i maleri på Vestjyllands Højskole og Højskolen Mors – underbygger til stadighed den levende tilgang til kunsten.

Se og læs mere på Jens Bredholts hjemmeside

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening