Fernisering Jens Bredholt

25. okt
kl. 17:00

25. oktober
kl. 17:00

Fri entre

Jens Bredholt

Fernisering fredag d. 25. oktober kl. 17.00
Fri entré inkl. et glas vin

Udstillingsperiode: 25. oktober - 15. december

Oceaniske dage

Mit afsæt er ved det frådende hav i Klitmøller – her bliver billederne til.

Dynamikken i mange af billederne er realiseret med en vinkelsliber – et skære-slibe-værktøj, som kom til mig for mange år siden, da jeg ville billedliggøre skelettet af et får. Den kraftfulde streg og værktøjets uforudsigelighed gjorde det muligt at genopfinde et motiv/motiver, som det før ikke var muligt at finde mig selv i.

Jeg grunder en birkefiner plade med ægtempera – ridser og sliber – maler igen osv. En lang proces af tildækning og afdækning.

”At holde havet tilbage med en kost” skrev digteren Morten Søndergaard engang – netop den indgang har jeg til havet, noget uafvendeligt som ikke kan holdes tilbage.

Et gennemgående træk i mine billeder er bevægelsen – i havet, i danse, i landskabet, i fårene, i et fossil i en cementsten. Stregen har fulgt mig livslangt fra jeg tegnede første gang i en tyrkisk landsby – og opdagede ”at hånden havde forstået, hvad øjet havde set”.

Mange års arbejde med tegning og oliepastel fulgte – Jeg er som kunstner autodidakt – men har fået mange råd af bl.a. Maleren Sven Havsteen Mikkelsen.

Mange års arbejde med undervisning i maleri på Vestjyllands Højskole og Højskolen Mors – underbygger til stadighed den levende tilgang til kunsten.

Se og læs mere på Jens Bredholts hjemmeside

Arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening

Foyeren – Fri entre

Se mere

Pris Fri entre

Sted Foyeren

Arrangør Pavillonen