VÍÍK

04. maj
kl. 20:00

Dørene åbnes 1 time før.

04. maj
kl. 20:00

Dørene åbnes 1 time før.

Arrangementet er afholdt

VÍÍK
Et mytisk nordisk univers får kød og blod i VÍÍKs
medrivende folkemusik

Det norske kraftcentrum Elisabeth Vik har med sit projekt VÍÍK slået sit navn fast som et af de mest besættende og medrivende navne på samtidens nordiske folkemusikscene. Bakket op af et tophold af nordiske musikere har VÍÍKs pan-skandinaviske folk og stærke scenenærvær taget adskillige festivaler med storm og bragt folkemusikkens urgamle rødder ud til helt nye lyttere.

Tågede landskaber og vulkansk power
Kærligheden til musikkens rødder forenes med en smittende kærlighed til nye
horisonter og eventyr, og hermed formår VÍÍK at bygge bro mellem fortid og nutid, men også mellem forskellige nordiske traditioner, der flyder sammen i et
nærværende og organisk sammenspil hos de forrygende musikere, som VÍÍK altid formår at samle omkring sig. Alt museumsstøvet blæses væk, og folkemusikkens smukke, rå og dragende fortællinger træder frem i øjenhøjde med et moderne publikum, når VÍÍK indtager scenen. Bakket op af traditionelle folkemusikalske instrumenter som violin og cittern kan VÍÍK male stemningsfulde og mystiske landskaber, der træder frem af tågen, men hun kan også tage musikken ud i legende og næsten jazzede passager eller skrige den nordiske folkemusiks ofte blodige sagn ud med en vulkansk power, der kan føles som at være til heavy metal-koncert i Middelalderen.

Et orkester der forener skønhed, vildskab og urdrama.
Mytiske skikkelser træder frem i kød og blod, og man kan næsten dufte de
urnordiske landskaber, når man lader sig rive med af VÍÍKs musik. Det har mange allerede gjort, og VÍÍK har ikke mindst live triumferet som et uovertruffent livenavn, der har spillet på nogle af Nordens vigtigste scener. Her har hendes musik både begejstret på traditionelle folkemusikfestivaler og på ikoniske festivaler som Roskilde Festival, hvor hun i 2022 satte en kæmpe fest i gang og høstede store kritikerroser.

VÍÍKs live-optrædener har i det hele taget begejstret anmelderne, der netop har fremhævet hendes evne til at forene skønheden og vildskaben i folkemusiken. Som det danske musikmagasin GAFFA, der bl.a. skrev:
“Sanger og kapelmester Elisabeth Vik, der primært synger på norsk, er et stærkt og naturligt centrum for musikken. Hendes lyse sopran rammer altid hovedet på sømmet, og den er ikke bare lys og smuk, men også chancetagende og vild. Man fornemmer tydeligt, at Elisabeth Vik også tør det grumme og grimme, og man mærker urheksen ligge og lure lige under overfladen.”

Både garvede folkemusik-lyttere og fans af rock, jazz og verdensmusik kan finde elementer, der begejstrer, i VÍÍKs righoldige musikalske univers, der maner til fælleskab og fest med uforfalsket spilleglæde. Her er folkemusikalsk autenticitet og nerve og en evne til at puste liv i rige nordiske traditioner med en fandenivoldsk karisma. Med et troldsk glimt i øjet binder VÍÍK dog også gerne publikum sine egne røverhistorier på ærmet - hvilket må siges at være helt i folkemusikkens ånd! Publikum kan kort sagt vente en musikalsk oplevelse af en anden verden, når VÍÍK indtager scenen.


Pavillonsalen caféopstilling.

Dørene åbnes 1 time før.
Billetpris 175,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633

Se mere

Pris 175 kr

Sted Pavillonsalen

Arrangør Pavillonen