Total Hip Replacement & Anyankofo

19. maj
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19.00.

19. maj
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19.00.

Arrangementet er afholdt

Det aarhusianske orkester Total Hip Replacement lægger til maj vejen forbi Pavillonen med et helt særligt album i bagagen, der er skabt i samarbejde med nogle af de bedste unge ghanesiske musikere lige nu. I et tæt og ærligt møde indspillede musikerne albummet i Ghana i vinteren 2021 og er nu klar til at ramme det djurslandske publikum med en bølge af livsglæde og groovy musik. Med et varmt og opløftende udtryk og en stærk kerne af samhørighed, handler sangene om møder på tværs af forskellighed, eksistentielle problematikker, romantisk kærlighed og kampen for social lighed.
Oversætter man bandets navn ”Total Hip Replacement”, får man betegnelsen på et større kirurgisk indgreb, der omfatter en fuld hofteoperation. Det er let at forestille sig navnet som metafor for bandets dansevenlige musik, for dem, der har oplevet Total Hip Replacement live, ved, at bandet altid er garanter for svedige og opløftede koncerter, der kan få enhver hofte til at gå af led til rytmerne af reggae, soul, funk og afro.

Det nye album blev indspillet i det legendariske studie Kwashibu Music i tæt samarbejde med produceren og musikeren Kwame Yeboah (Pat Thomas & Kwashibu Area Band, Cat Stevens, Craig David m.fl). Både gamle og nye stjerneskud fra den ghanesiske musikscene er features på det nye album: highlife legenden Pat Thomas, hip-life rapperen Worlasi, den GRAMMY-nominerede reggae-stjerne Rocky Dawuni og topmusikere fra Ebo Taylors band, Kwashibu Area Band og Santrofi.
I mødet mellem reggae, highlife, traditionelle ghanesiske rytmer og global pop, peger projektet fremad med en udadvendt energi og afsøger en ny sound der tilsammen skaber en platform for et fælles sprog mellem musikerne og et globalt publikum.

”Vi er helt vildt spændte på det her projekt, der er kulminationen på et samarbejde vi haft med dygtige ghanesiske musikere igennem de sidste mange år. Musikken er helt klart skrevet med henblik på at blive spillet live og forhåbentlig skabe ekstatiske øjeblikke mellem os musikere og et dansende publikum,” udtaler bandets forsanger Victor West Hosbond, og fortsætter: ”Musikalsk er det en meget spændende rejse, hvor vi har skrevet alle numrene sammen og på den måde er musikken blevet en ægte blanding af Total Hip Replacements reggae/pop-fusionsunivers og ghanesiske stilarter, herunder særligt highlife musikken. Jeg synes, der er kommet en livsglad, original og energisk smittende lyd ud af det og vi kan ikke vente med at møde publikum. Særligt er det vores budskab, at der skal prikkes til nysgerrigheden og at forbindelserne skal genoprettes på tværs af skel, kulturer og kontinenter. At møde mennesker fordomsfrit og i disse møder forsøge at forstå hinanden og på den måde få perspektiv på verden og måske endda sig selv, har fra start været kernen i projektet. Vi håber, at vi på vores færden kan slå et slag for mangfoldighed, diversitet og global samhørighed, som har været under voksende pres de sidste år”

Total Hip Replacement har blandt andet optrådt på internationale og danske festivaler som Iceland Airwaves (IS), G! Festival (FA), Karibu Festival (TZ), One Love Festival (UK), GrimFest, SmukFest og spillet mange udsolgte show på deres sidste danske albumtour.

Total Hip Replacement & Anyankofo skaber i fællesskab en musik, der får nye dimensioner, når den opleves live – der, hvor musikken ikke behøver at være poleret og mixet. Du kan roligt glæde dig til et inkluderende og energisk liveshow, med et 10 mand/kvinde stort band på scenen, en stram blæsergruppe og tunge grooves.

GAFFA giver dem 5 stjerner og beskriver: “De swinger, groover og brænder igennem på en helt anden måde, og hele huset vugger i stolene fra første takt af.”

Pavillonsalensalen Caféopstilling

Dørene åbnes kl. 19.00.
Billetpris 135,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633

Se mere

Pris 135 kr

Sted Pavillonsalen

Pladser Caféopstilling

Arrangør Pavillonen