Thorbjørn Risager & The Black Tornado

10. sep
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

10. september
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

Arrangementet er afholdt

Vedholdenhed, originalitet, venskab og hårdt arbejde – for ikke at glemme Thorbjørns magiske stemme – er dét, som trækker publikum og anmeldere til fulde sale over hele verden. Om det passer? Det kan du kun finde ud af på én måde. Kom og oplev bandet med den legendariske Thorbjørn i front!

Det populære og prisvindende orkester kom i 2020 med nyt album: ’Come On In’. Intensiteten er intakt, men der gives også plads til nye strejf af melankoli. Den fordomsfri og fornyende tilgang til blues kan give sangene strejf af funk, gospel, soul, og rock ’n’ roll. Det afhænger af feelingen og sangens vilje. En af de markante nuancer på det nye album er aksen af melankolske sange med akustisk guitar. Den er opstået instinktivt, fordi bluesen nu engang afspejler, hvor Risager står i livet. Han fortæller: ”Bluesen er min ventil. Og denne gang har jeg skrevet nogle sange om at være i tvivl om, hvorvidt jeg er det rette sted i mit liv. Der er dog noget grundlæggende i min sangskrivning, som søger mod lyset. Som handler om at bide tænderne sammen og sige: ’Jeg skal nok komme videre’. ”

For det er det, bluesen kan: groove alle livets problemer væk. Det ved frontmanden bedre end de fleste. Og på det nye album – med den inviterende titel ’Come On In’ – går Thorbjørn Risager i clinch med alt fra egen alder til den politiske virkelighed. På den måde symboliserer titlen alt det, Thorbjørn Risager & The Black Tornado står for.
”Nogle tror, at blues er trist, fordi den er opkaldt efter melankoliens farve og har sine rødder i musik spillet af slaverne i USA. Men man skal huske, at det var musik, man samlede sig om, når man havde fri fra strabadserne. Den opstod i festligt lag og var beregnet til at danse til. Den tradition vil jeg gerne være med til at løfte videre så man forløser problemerne via musikken og går hjem med et smil på læben,” smiler Thorbjørn Risager.

Nogle orkestre brager igennem og fader ud. Andre giver op, hvis gennembruddet ikke straks viser sig. Og så er der dem, for hvem det gælder liv og død at spille og stædigt vinder udbredelse ved at holde standarderne høje år efter år. Thorbjørn Risager & The Black Tornado hører til den sidste gruppe. Stille og roligt – både i Danmark og i udlandet – vokser kendskabet til de eksplosive koncerter, hvor guitar, bas, trommer, orgel og blæsere omkranser Risagers kraftfulde vokal – anmeldere har draget paralleller til både Ray Charles og Joe Cocker.

Gennem mere end 1.000 koncerter i 21 forskellige lande har det hårdt swingende ensemble etableret sig som et af de flittigste navne på den danske og europæiske livescene. De trækker en stribe priser og flotte anmeldelser i deres kølvand. Thorbjørn Risager selv blev i 2005 fortjent belønnet med titlen ”Årets Danske Bluesnavn” ved Copenhagen Blues Festival, har fået den prestigefyldte tyske "Preis der deutschen Schallplattenkritik” - og er modtager af en dansk DMA, både i 2013 og 2014. Blandt de mange fans af Thorbjørn Risager finder man bl.a. Mr. Blues Brother himself, Dan Aykroyd, der har spillet det nye album i sit populære radioshow "Elwoods Bluesmobile".


Det er derfor på alle måder et særdeles erfarent hold, der gæster Pavillonen, og vi glæder os til forrygende koncert, der blæser problemerne bort.

Unr. siddepladser

Dørene åbnes kl. 19:00.
Billetpris 200,- kr. / i døren 220,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillionen på tlf: 8632 1633


Se mere

Pris 200 kr

Sted Pavillonsalen

Pladser Unr. siddepladser

Arrangør Pavillonen