Klezmerduo

29. sep
kl. 14:30

Dørene åbnes en time før

29. september
kl. 14:30

Dørene åbnes en time før

Klezmerduo ”Gnisterne og glæden”

Koncert søndag den 29. september 2024 kl. 14.30 i Pavillonen, Grenaa

Festmusik fra Østeuropa
Musik der ler med det ene øje, mens det andet græder!
Klezmerduo regnes blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer.
Igennem mere end 30 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Fængende musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen. Herhjemme genkender mange klezmermusikken fra ”Spillemand på en tagryg” eller fra rejser i Østeuropa og på balkan.

Koncerterne krydres med fortællinger. Kombineret med en fornem teknik og et sjælfuldt, sanseligt udtryk formår Klezmerduo at skabe intense oplevelser, der taler til hjertet. Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal).
Duoen spiller over 100 koncerter om året herhjemme og i udlandet, hvor de har optrådt i de fleste europæiske lande samt i Israel, USA, Argentina og på Cuba. Klezmerduo har vundet en førstepris på Verdensmusikfestivalen samt udgivet 4 CD'er, der har fået flere Music Award nomineringer.

Om klezmermusikken
Ordet klezmer stammer fra de to hebraiske ord Kley Zemer, som betyder musikinstrument (Kley betyder oprindeligt skål eller redskab, Zemer er en melodi eller sang).
I Østeuropa kaldtes en jødiske spillemand for en klezmer, og det er sidenhen blevet betegnelsen for selve genren.
Den jødiske musiktradition er ældre end vor tidsregning, og i Det gamle Testamente findes mange referencer til musik. Melodierne levede videre gennem århundreder under jødernes landflygtighed og blev inspireret og påvirket af andre kulturer. I Østeuropa blandede den traditionelle jødiske musik sig med balkan- og sigøjnermusikken og blev meget populær til de ugelange bryllupsfester, hvor der blev sunget på hebraisk og jiddisch.
I begyndelsen af forrige århundrede emigrerede mange jøder til USA og de tog musikken med sig. Den blev hurtig populær og inspirerede både film og musicals. I 70`erne fik klezmer musikken en revival blandt amerikanske musikere og har herfra bredt sig til store dele af verden.

Arrangører: Pavillonen og Grenaa Kunst- & Musikforening

Dørene åbnes en time før
Billetpris 200,- kr.
150 kr. for medlemmer af Grenaa Kunst- & Musikforening

Caféen i Pavillonen åbner kl. 13.30 hvor der vil være mulighed for at købe kaffe/te, vin, øl, vand og snacks & chokolade.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillionen på tlf: 8632 1633

Læs mere på grenaakunstogmusik.dk


Se mere

Pris 200 kr

Sted Pavillonsalen

Arrangør Pavillonen