Søndagscafé – Klaverkoncert med Katrine Gislinge

22. nov
kl. 14:00

Dørene åbnes kl. 13:00.

22. november
kl. 14:00

Dørene åbnes kl. 13:00.

Arrangementet er afholdt

Katrine Gislinge har spillet solo- og kammermusikkoncerter over det meste af Europa og i USA. Igennem de sidste tre årtier etableret sig som en af Skandinaviens førende pianister, og med sin formidable udtryksvilje og exceptionelle indlevelse i musikken placerer hun sig som en af de absolut mest markante og interessante kunstnere i Danmark.
Hendes tolkninger er præget af en sitrende følsomhed, hvor hver eneste lille detalje i musikken får stor betydning men samtidig samler sig i en klar og fremadrettet strøm. I hendes hænder, i hendes musikerskab formår hun at skabe den fuldendte balance mellem det mest skrøbelige og det mest direkte, og når man lytter til hende, går man ind i et musikalsk rum af ”berusende sensualitet” – som en anmelder beskrev det.

Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en smuk og fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og ekstra dimensioner til hver eneste af klaverrepertoirets stilperioder.
I de seneste år har Katrine Gislinge især markeret sig som en overlegen fortolker af Mozarts klaverkoncerter, og om hendes fortolkning af Mozarts klaverkoncert nr. 9, ”Jeunehomme” skrev en anmelder: ” Og med Katrine Gislinge ved tangenterne fik man ikke bare en suveræn tolkning i teknisk-virtuos forstand, men også åbnet porten til musikkens himmel, ganske enkelt fordi Gislinge er en beåndet pianist.”
Den foreløbige kulmination af Katrine Gislinges arbejde med Mozarts koncerter kom i foråret 2018, hvor hun – sammen med den svenske ”Stenhammer Quartet – på Alba Records udgav sine fortolkninger af tre af Mozarts klaverkoncerter (nr. 11-13). Udgivelsen vagte berettiget opsigt med strålende anmeldelser – ”Gislinge is unaffected and inviting. This is a quality in music-making that cannot be taught.” (Huntley Dent, ”Fanfare Magazine”)
Ved siden af Mozart ligger hovedvægten i Katrine Gislinges programmer i det klassiske klaverrepertoire – Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms, Debussy; men i de seneste år er der sket en udvidelse af hendes repertoire. Både nyere musik – Rachmaninov, Gershwin etc. – og den allernyeste musik er blevet en naturlig del af hendes koncerter. Naturlig fordi hun formår at lægge den samme dedikation og fortolkning i de værker af førende danske komponister som Per Nørgaard og Bent Sørensen (der begge har dedikeret værker til hende) hun har kastet sig over, som hun lægger i det klassiske repertoire. Om en opførelse af sidstnævntes ”Nocturner” på Trondheim Kammermusikfestival skrev anmelderen, Andrew Mellor: ”Gislinge tapped the pained beauty of this music in a way it was hard to imagine any other pianist getting close to.”
Katrine Gislinge har samarbejdet med musikere og dirigenter som, Gustavo Dudamel, Gidon Kremer, Augustin Dumais, Jin Wang, Kurt Sanderling, Andreas Brantelied med flere, og spillet på festivaler som, Lockenhaus, Bergen, Trondheim, Cervantino, London, radio France Montpellier, samt i koncertsale som Carnegie Hall, Concertgebouw mm.
Hun har desuden et omfattende virke som kammermusiker både på kammermusikfestivaler og som fast medlem af ”Den Danske Klavertrio”, der fra starten af deres samarbejde har høstet stor anerkendelse. Det er således med stolthed og store forventninger vi byder Katrine Gislinge velkommen til en exceptionel eftermiddag med klaveret i centrum

Arrangør: Grenaa Kunst- og Musikforening.

Pavillonsalen

Unummererede pladser

Dørene åbnes kl. 13:00.
Billetpris 200,- kr. / i døren 200,- kr.
Billetpris for UNGBILLET - under 22 år i forsalg ,- kr. Gyldigt ID medbringes.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillionen på tlf: 8632 1633

Se mere

Pris 200 kr

Sted Pavillonsalen

Pladser Unummererede pladser

Arrangør Grenaa Kunst og Musikforening