Henrik Lindstrand & Halvcirkel

01. sep
kl. 20:00

Dørene åbnes 1 time før

01. september
kl. 20:00

Dørene åbnes 1 time før

Arrangementet er afholdt

I samarbejde med Kysthotellet tilbyder vi fordelagtige priser på jeres overnatning. Enkeltværelse 595 kr. / Dobbeltværelse 795 kr.

Brug kampagnekoden: pavillonen

Henrik Lindstrand udgiver nyt album og tager på turné med strygekvartetten Halvcirkel

Efter en kritikerrost klavertrilogi vender Henrik Lindstrand tilbage med et nyt album, der fører lytteren ind i en suggestiv klangverden med et strygeorkester som bagtæppe til tolv melodiske fortællinger. I forbindelsen med albummet annoncerer han i dag syv danske sensommerkoncerter ledsaget af strygekvartetten Halvcirkel.

Den anerkendte komponist og pianist Henrik Lindstrand, kendt fra bandet Kashmir som multiinstrumentalist og lydtroldmand, og med en sideløbende succesfuld karriere som film- og spilkomponist, har de seneste år udgivet en solotrilogi med et kreativt benspænd om kun at bruge klaver.

Et stadigt voksende publikum har siden trilogiens debutplade Leken (2017) taget Lindstrands minimalistiske solokompositioner til sig; de bliver ofte brugt som lydspor i folks hverdag til fordybelse og ro, men også i livets vendepunkter som bryllupper, skilsmisser og sågar fødsler.

Nu er tiden moden til at udvide den klanglige pallette og det suggestive spektrum, som lytterne kan træde ind i. Lindstrand udgiver således sit fjerde soloalbum Klangland på One Little Independent (Björk, Asgeír, Tusks).

Klangland er en genrehybrid. Den har et cinematisk, billedskabende præg, med påvirkning fra nogle af vor tids største soundtrack-skabere Ryuichi Sakamoto, Thomas Newman og Ennio Morricone. Men forkærligheden til den svenske folklore og den melankolske undertone høres også. Om albummet siger Lindstrand selv:

“Jeg prøver at fortælle ordløse historier med mine melodier, som jeg håber at lytteren vil træde ind i og skabe sine egne billeder til. Mine egne inspirationer kommer hovedsagelig fra naturen, hverdagen og mine nære relationer, ikke noget dramatisk som sådan. For mig er Klangland blevet en slags dagbog over de seneste to års tid, som det har taget at få melodierne på plads.“

Strygerne på pladen er indspillet i Berlin i samarbejde med dirigent Robert Ames (The London Contemporary Orchestra, Philip Glass, Jonny Greenwood) og lydtekniker Francesco Donadello (Hildur Gudnadóttir, Jóhann Jóhannsson), og udtrykket på albummet bærer i høj grad præg af netop dette samarbejde.

Netop på grund af strygernes fremtrædende rolle, har Lindstrand i livesammenhænge allieret sig med strygekvartetten Halvcirkel med hvem han spiller syv danske sensommerkoncerter rundt i hele landet. Koncerterne er i salg nu.

Halvcirkel har i de seneste år har modtaget en del opmærksomhed både herhjemme og internationalt med deres blide, men alligevel udtryksfulde lyd, der trækker på ny klassisk musik, minimalisme og improvisation. Halvcirkel udfordrer det traditionelle billede af den klassiske strygekvartet og åbner op for formatet ved bl.a. spille uden noder og frit improvisere både i og uden for kompositionerne. Halvcirkel stræber efter at frigøre sig fra regler og idealer om, hvad en strygekvartet er for at opnå større sammenhængskraft og autenticitet.

Pavillonsalen

Dørene åbnes 1 time før
Billetpris 195,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633.

Se mere

Pris 195 kr

Sted Pavillonsalen

Arrangør Pavillonen