Freja Kirk - LYT NYT forår 2021

01. apr
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

01. april
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

Arrangementet er afholdt

Vi glæder os meget til at præsentere talentfulde og banebrydende Freja Kirk i Pavillonen. De sidste par år har hun været på alles læber som et mainsteam undergrundshit. Hendes genrevridende, trapsoulede, r&b-eksperimenter leger med idéen om, hvordan popmusik skal være. Og hendes seneste album ”Pussyfied” er et af de stærkeste album fra en dansk musiker i år – hvis ikke i flere år. Albummet ligger til grund for den forårsturné i 2021, hvor Freja Kirk tager sine super dygtige musikere med til en forrygende koncert i Pavillonen.
Hun udtaler:
"Vi havde en længe ventet tour i efteråret, som gik over al forventning. Det var så vanvittigt at komme ud og mærke kærligheden igen ude på spillestederne sammen med mit band. Og det er derfor også med et kæmpe smil på læben at jeg kan annoncere en tour allerede igen til foråret 2021. Jeg glæder mig helt sindssygt og håber selvfølgelig Corona er ved at være ovre til den tid, så vi allesammen kan danse og kysse løs igen.”


Freja Kirk er hverken den strømlinede popsangerinde eller den kantede outsider. Hun er hverken en eksplosion af påtrængende selvtillid eller selvudslettende sky. For at fange Freja Kirk må man først og fremmest forstå det: Hver gang hun bliver forsøgt defineret, undviger hun. Hun eksisterer i et landskab uden klare svar, uden klare identitetsmarkører. Det er en risiko, de færreste tør løbe, men for hende kan det ikke være anderledes. Og det skinner igennem på albummet, “Pussyfied”, der drilsk skifter mellem hårde frigørelsesanthems og blide selveksaminerende ballader.
”Det er et album om at turde være sig selv. Et opråb om, at vi er gode nok. Det er også et ret lummert album. Jeg håber, at folk får lyst til at kysse til koncerterne og dyrke sex til sangene derhjemme,” siger Freja Kirk.
Titlen, “Pussyfied”, vibrerer som et gennemgående tema i alle sangene. Egentligt er det et nedgørende ord for en mand, der svigter de traditionelle maskuline idealer; en slægtning til ‘tøsedreng’. Kirk vender det – selvfølgelig – på hovedet og insisterer på at gøre det positivt. Til en dynamo, der kan skubbe det enkelte menneske frit mellem stive kønspositioner og reelt opløse dem. For nej, det handler ikke om, at alle skal kunne lide det samme som Freja Kirk. Det handler om vise en vej ud af stereotyperne. For hende har det så bare lige været, well, pussy, der gjorde forskellen.


Freja Kirk debuterede med sit soloalbum Monophobia i 2014, og vandt prisen som Årets Musiker ved Danish Rainbow Awards 2019 med begrundelsen, at hun er “en synlig LGBT-person og et forbillede, der inspirerer på de sociale medier, gennem musikken og i pressen.”
I november 2019 udgav hun albummet Pussyfied. Titlen er bl.a. en fortolkning af begrebet pussyfied, som løst kan oversættes til tøsedreng, en af mange stereotyper, som Freja Kirk forsøger at gøre op med på albummet. Pussyfied fik bl.a. seks stjerner i musikmagasinet Gaffa, som kaldte albummet “udefinerbart og fuldstændig mageløst.”

Pavillonsalen Caféopstilling

Unummererede pladser Caféopstilling

Dørene åbnes kl. 19:00.
Billetpris 165,- kr. / i døren 185,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillionen på tlf: 8632 1633


Se mere

Pris 165 kr

Sted Pavillonsalen

Pladser Unummererede pladser Caféopstilling

Arrangør Pavillonen