Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage

04. sep
kl. 19:00

Dørene åbnes en time før.

04. september
kl. 19:00

Dørene åbnes en time før.

Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage

Syrien tur/retur.
Foredraget starter den 17. maj 2013, hvor Daniel bliver kidnappet af Islamisk stat. Og slutter først 9 år senere, på vej ud af et gråt lokale hos FBI, hvor Daniel lige har sidder overfor sit værste mareridt i fire timer.

D. 17. maj 2013 ændrede livet sig fuldstændig for den danske fotograf, Daniel Rye. Han bliver kidnappet af Islamisk stat og holdt som gidsel i 398 dage. I starten sidder Daniel selv, mens han bliver udsat for voldsom tortur, der får ham til at forsøge først at hænge sig selv og derefter at flygte. Daniel når sit fysiske og mentale lavpunkt efter en måned og derfra ændre tingene sig langsomt. Daniel bruger sin fortid som elitegymnast til at bygge sig selv op fysisk. Efter en måneds tid bliver han sat sammen med andre vesterlændinge bland andet Pierre Torres og James Foley. Dette bliver starten på et tæt venskab og en genopbygning af Daniels psyke. Daniel og Pierre bliver forhandlet ud, mens James må sidde tilbage i cellen. Daniel når kun at være fri i to måneder før han, ligesom resten af verden, ser James blive symbolet på Islamisk stats brutalitet.

D. 20 juni 2014 træder Daniel ud i friheden efter 13 måneder som gidsel. Dagen som skulle være den bedste i Daniels nye liv, bliver starten på en lang kamp om at finde tilbage til noget normalt. For kan man overhovedet forvente at få et lykkeligt liv, efter sådan en traumatisk oplevelse? Heldigvis får Daniel hjælp af en dygtig psykolog, som giver Daniel konkrete værktøjer. En af dem handler om; ikke at flygte fra det, der er svært. Hvilket ender med at sende Daniel over Atlanten - til Washington og besøge sit værste mareridt, som sidder i et lille gråt lokale, hos FBI, i en grøn fangedragt og drikker Starbucks kaffe.

Arrangør: MOD TIL, arrangerer foredrag med ildsjæle

Centersalen, nummererede siddepladser

Dørene åbnes en time før.
Billetpris 355,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633

Se mere

Pris 355 kr

Sted Centersalen

Arrangør Pavillonen