Fernisering - Luise Faurholt og Dace Eglite

16. aug
kl. 17:00

16. august
kl. 17:00

Arrangementet er afholdt

I samarbejde med Kysthotellet tilbyder vi fordelagtige priser på jeres overnatning. Enkeltværelse 595 kr. / Dobbeltværelse 795 kr.

Brug kampagnekoden: pavillonen

Luise Faurholt skaber interiørbilleder med reference til kunsthistoriens tradition for skildringer af hjemmet. Scenarierne og stemningerne er hentet fra egne fotos af mand og børn.

Hun maler på håndlavede ark, hvis råhed og skrøbelighed understøtter billedernes indhold. I collagerne klippes genstande og personer ud fra billedrummet og slippes løs på fladen. Temaerne er  intimitet, fravær og køn, det nære, dagligdagens gentagelser og de små skift mellem nærhed og ømhed, afstand og isolation. Der opstår hele tiden nye rum mellem os, rum vi fylder ud, og rum der står tomme. Dace Eglite arbejder med skulptur og installation og kombinerer ofte forskellige materialer, hvori tekstiler indtager en fremtrædende plads og forvandles til rummelige installationer.

Stoffet pakker os ind, omslutter og beskytter kroppen og bliver en slags forlængelse af os selv, af huden. Kropsligheden og sanseligheden søges bevaret i de syede objekter. Synålen og tråden er de  vigtigste redskaber.

De nye sammenføjninger og sammensyninger ser hun som sin personlige håndskrift. Emner og idéer f.eks. med afsæt i et litterært værk som kongedatteren Leonora Christinas ”Jammers Minde” materialiserer sig efterfølgende i hendes skulpturer eller installationer.

 

Udstillingen kan ses til og med torsdag den 19. september.

Se mere

Pris Fri entre

Sted Foyer

Arrangør Grenaa Kunst- og Musikforening