Udstilling Allan Stochholm 12. maj - 23. juni


 


 

Fri entre

Fernisering torsdag den 12. maj kl. 17.00

I Pavillonen glæder vi os over kunstudstillingen med malerier af Allan Stochholm. Han er født i slutningen af 2. verdenskrig, og har tegnet og malet, så længe han kan huske. Han har i årtier deltaget i en lang række kunstudstillinger over hele landet, og ved dronning Margrethes besøg ved Hinnerups byjubilæum i 1987 var han med til at starte kunstnergruppen Primus.
Århus Rådhus Kunstforening udnævnte ham til årets kunstner 2017. Allan Stochholms malerier bevæger sig fra det realistiske til det mystificerende og ofte kombineres de 2 tendenser til forunderlige udtryk. Selv fortæller han om sine billeder: 
"Mine billeder kan ses som fortællinger, der er fastholdt i et enkelt udsnit; men som i andre fortællinger er der altid et FØR og et EFTER billedet. Her kommer beskueren ind som meddigter af værket. Med et finere ord kaldes det den narrative tilgang til billedet.

Inspirationen og fortællingerne udspringer af begivenheder og oplevelser i det sociale/politiske liv, tekster i litteratur, tegneserier, aviser, reklamer i sproget helt ned til det enkelte ord - eksempelvis ”Svinebaron” og ”Girafsprog”, eller en sætning som ”jeg skulle aldrig være begyndt” sætter sig og danner billeder i mit hoved (eller hvor det nu sidder?).

Jeg arbejder med figurative elementer, der støder sammen og bliver til et slags magisk ”realistisk” udtryk, der er helt åben for tolkning. Ofte ender det med, at jeg arbejder i serier. Når jeg først får begyndt på et ”tema” laver det ene billede det andet. Temaerne bevæger sig stort set altid omkring det at være menneske, vores tanker, følelser, adfærd og kulturelle udtryk.Min arbejdsmetode er sikkert præget af, at jeg i mange år også har arbejdet som tegner og illustrator hvor andres ord/tekster har været udgangspunkt for inspirationen."

Udstillingen er arrangeret af Grenaa Kunst- og Musikforening og kan ses i Pavillonens åbningstid frem til og med 23. juni. 

Se mere

Pris Fri entre

Sted

Arrangør Pavillonen