Forladte steder - De Nye Eventyr

10. apr
kl. 19:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

10. april
kl. 19:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

I forlængelse af Jan Elhøj & Morten Kirckhofs succes med bøgerne Abandoned Vol. 1-4, DR2 serien ALT FORLADT og deres udsolgte foredragsturne ”Abandoned” kommer de med et nyt foredrag om deres helt utrolige rejser. ’På nye eventyr’ er historierne fra de mest absurde og skøre steder de har besøgt i nogle af de 35 lande hvor det har fundet forladte steder.

Og det er også et indblik i de oplevelser og situationer som de u-planlagt og utilsigtet havner i.

Med humor og mandsmod møder de vilde typer, snakker sig ud af pressede situationer og gemmer sig for vagterne i mørket.

Og så deler de ud af deres rejseoplevelser i smukke og utrolige billeder, hvor de ofte er de eneste som får mulighed for at opleve disse steder, inden de forgår for evigt.

I mere end 8 år har vi rejst og fotograferet flere tusind steder, hvor alt står tilbage, forladt som om tiden er gået i stå. Det, der startede som en barndomsfascination, er gennem årene blevet en umættelig passion, der har ført os til alle verdens hjørner.

Vi oplever de forladte steder som stiltiende monumenter, der fortæller om vores verden. En verden, der hylder fremgang og overflade, og hvor vi vender det blinde øje til det, som ikke klarer sig i udviklingens hellige navn. En tidsalder hvor det, der ikke lige kan bruges, får lov til at sygne hen. Vores billeder og historier rummer ingen svar. De er blot et vidnesbyrd om noget, som engang var. Billederne er taget over en lang årrække, og derfor eksisterer mange af stederne ikke længere. Og vi kan ikke gå tilbage og ændre noget.

Selv om vores billeder og rejser ikke handler om at møde mennesker, spiller de altid en stor rolle. For de viser livet efter mennesker, og hvordan der ser ud, når vi forsvinder. Vi får et glimt af civilisationens forfald – og et indblik i hvordan naturen tager sin hævn, og vinder det hele tilbage. Mest af alt, rummer de en refleksion over livets foranderlighed og ultimative forfald. En præst sagde engang, at vores billeder minder os alt det vi frygter i livet. Ensomheden, forfaldet og døden. Sjovt nok er rejserne, jagten og håndværket med billederne, noget af det mest livsbekræftende vi har beskæftiget os med.Vi ses i Pavillonen

Centerssalen Nummererede pladser

Dørene åbnes kl. 19:00.
Billetpris 195,- kr. / Dørsalg 225,- kr.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633


Se mere

Pris 195 kr

Sted Centersalen

Pladser Nummererede pladser

Arrangør Pavillonen