Esben Kronborg & Band - LYT NYT

23. nov
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

23. november
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

Sidst Grenaa så Esben Kronborg var det på den store scene til Grenaa Gademusiker Festival til en nærværende solokoncert.
Nu kommer han tilbage - med band og en masse nye sange.

2017 var et skelsættende år i sanger og sangskriver Esben Kronborgs liv. Med morens alt for tidlige død var det naturligt, at gøre status over livet. Finde ind til kernen og gå nye veje med sig selv og sin musik. Esben Kronborg sagde sit job op, opsagde sin pladekontrakt og aflyste en planlagt forårsturné for at skrive nye sange, nye sange som hurtigt viste sig at være på dansk.

Esben Kronborg arbejder i øjeblikket på at udgive sin tredje plade, denne gang med dansksprogede sange. Albummet produceres sammen med Lars Skjærbæk, som han også tidligere har kørt makkerskab med.

På sine to første plader har Esben Kronborg, med rockede sange på engelsk, fået flotte anmeldelser og opnået pæn radiorotation på P4 og endda haft to sange med i DR’s dramaserie Bedrag.
Det er blevet til mere end 500 koncerter rundt omkring i Danmark med optrædender på Smukfest, Samsø Festival og Jelling Festival. Samt supportkoncerter for navne som Kim Larsen, Gnags og Tim Christensen.

Hvorfor nu på dansk?
Jeg er interesseret i, at skrive den bedste sang muligt og det tror jeg bedst jeg kan på dansk. Jeg kan få nogle nuancer ind, som jeg ikke kan på engelsk. Når jeg kigger på mine børn og siger jeg elsker dem, kommer det fra et andet sted end hvis jeg sagde I love you. Vores fælles sprog har rod et sted hvor vi alle kommer fra. Det vil jeg gerne tappe ind i og bringe i spil.

Jeg er på en måde også startet helt fra bunden. Jeg har en kæmpe ordbank med vendinger, fraser og linjer på engelsk som jeg har samlet og skrevet ned gennem årene. Jeg har intet på dansk. Det er både befriende, skræmmende og sjovt. Tavlen er vasket ren og det hele er for en stund meget umiddelbar. Alt er nyt - det er både sjovt og inspirerende.

Vi ses i Pavillonen

Pavillionsalen Unr. pladser

Dørene åbnes kl. 19:00.
Billetpris 125,- kr. / i døren 155,-
LYT NYT kort kr. 350,-

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633


Se mere

Pris 125 kr

Sted Pavillonsalen

Pladser Unr. pladser

Arrangør Pavillonen