Kira Skov og Nikolaj Hess

02. sep
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

02. september
kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00.

Kira Skov & Nikolaj Hess gennemfører deres planlagte Danmarks turné til
September i kølvandet på Kiras personlige tragedie.

Kira Skov er aktuel med det anmelderroste album “In the beginning”, hendes samarbejde med den estiske komponist Maria Faust. I kølvandet på hendes personlige tragedie og tabet af hendes mand og mange årige samarbejdspartner Nicolai Munch-Hansen, blev en lang række koncerter i foråret aflyst, men Kira
Skov gennemførte et par måneder senere at udgive ovennævnte plade og spillede i den forbindelse en håndfuld koncerter med projektet. Hun har nu også valgt at gennemføre den planlagte efterårsturne med Nikolaj Hess og udtaler i denne sammenhæng følgende:
“Jeg oplever at musikken hjælper mig gennem sorgen. Jeg har brug for at spille og det føles meningsfyldt for mig at vende tilbage til mit arbejde. Trods mit store ulykkelige tab, bliver livet jo nød til at gå videre, og musikken giver mig håb”.

Nikolaj Hess og Kira Skov har samarbejdet i flere forskellige sammenhænge. Sammen har de sammensat et sæt af egne kompositioner og udvalgte standards i originale fortolkninger, med udgangspunkt I Jazzens sangskat og med fortolkninger af bl.a. Leonard Cohen, Johnny Cash, Nina Simone, Bob Dylan, Billie Holiday og Gillian Welch for at nævne et uddrag. Kira Skov har, siden hun debuterede med Kira and The Kindred Spirits, etableret sig som en mange facetteret sangerinde. Hun bevæger sig med en naturlig lethed mellem jazz og rock og er altid umiskendeligt sin egen. Den stærke, sjælfulde og intense vokal har fået mange anmeldere op af stolene bl.a. i forbindelse med hendes succesfulde hyldest til Billie Holiday og de senere års udspil i samarbejde med bl.a. Peter Peter, Marie Fisker The Cabin Project og hendes solo udgivelser produceret af stjerne produceren John Parish. Sidste år medvirkede hun i en Teaterkoncert på Aarhus Teater og Aveny-T med forestillingen "American Spirit”, hvor hun fortolkede Johnny Cash og senest har hun modtaget 5 og 6 stjernede anmeldelser for udgivelsen og koncerter med “In the beginning”

Nikolaj Hess er en af de mest anerkendte og travle pianister på den danske jazzscene og er desuden ofte at finde i musikmiljøet i New York. En prisbelønnet, vidtfavnende og virtuos musiker, hvis klaverspil har en farve som få, med utallige raffinementer og fokus på den mindste klanglige detalje. Hans seneste udgivelser tæller blandt andet “Trio” kåret til årets bedste jazzudgivelse 2013 af Politiken og 3XHess Music For Mum And Dad, vinder DMA 2015 årets bedste jazzudgivelse. Det er første gang Kira Skov tager hul på en duo turné. Stemmen, fortællingerne og kompositionerne vil være i fokus, båret frem af Nikolaj Hess' piano, spændende fra det helt enkle til det fornemt orkestrale.

Publikum kan glæde sig til en aften på første klasse og til en intimkoncert af de sjældne.
Centerssalen Nummererede pladser

Dørene åbnes kl. 19:00.
Billetpris 150,- kr. / i døren 175,-
UNGBILLET - under 22 år i forsalg kr. 100,-. Gyldigt ID medbringes.

Kørestolsplads inkl. ledsager kan købes hos Pavillonen på tlf: 8632 1633

Se mere

Pris 150 kr

Sted Centersalen

Pladser Nummererede pladser

Arrangør Pavillonen